nazwa dokumentu: Nr XXXIX/299/14 z dnia 21 października 2014 r. w sprawie zasad udzielania stypendiów naukowych dla wybitnie uzdolnionych studentów zamieszkałych na stałe w Gminie Brzostek | |
Uchwała Nr XXXIX/299/14 Rady Miejskiej w Brzostku z dnia 21 października 2014 roku w sprawie zasad udzielania stypendiów naukowych dla wybitnie uzdolnionych studentów zamieszkałych na stałe w Gminie Brzostek Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt 14 a ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (j. t. Dz. U. z 2013. poz. 594 z póź. zm.) oraz art. 173 a ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym (j. t. Dz. U. z 2012. poz. 572 z poź. zm. ), - Rada Miejska w Brzostku uchwala, co następuje: § 1 § 2 1. Stypendium w formie pieniężnej przyznaje się studentom za okres od dnia 1 października do dnia 30 czerwca danego roku akademickiego. 2. Ustala się, że maksymalnie może być przyznane 7 stypendiów naukowych. § 3 1. Środki finansowe na pomoc materialną przewidzianą w uchwale zostaną określone 2.Wysokość stypendium, o którym mowa w § 1 ustala się na poziomie 2 500,00 zł § 4 1. Stypendium jest przyznawane w postępowaniu konkursowym. 2. Wnioski o przyznanie pomocy materialnej rozpatrywane są przez Burmistrza Brzostku przy pomocy Komisji Stypendialnej, zwanej dalej Komisją, którą powołuje Burmistrz w drodze zarządzenia. 3. Komisja składa się z co najmniej 6 osób. § 5 Sposób i terminy ubiegania się o stypendia, o których mowa w § 1 oraz sposób i tryb § 6 Wykonywanie uchwały powierza się Burmistrzowi Brzostku. § 7
Pobierz załączniki: 1. Nr 1 - wniosek o przyznanie stypendium naukowego 2. Nr 1-A - średnia ocen z egzaminów 3. Nr 1-B - osiągnięcia naukowe 4. Nr 2 - Kierunki priorytetowe uprawniające do wystąpienia o stypendium 5. Nr 3 i 4 - Karta oceny formalnej i merytorycznej wniosku kandydata do stypendium naukowego 6. Nr 5 - Zasady punktacji za średnią ocen i osiągnięcia naukowe | |
informacje wprowadziÅ‚: | Ewa Szuka³a |
data dodania: 21 Października 2014 |
data modyfikacji: / |
data wyworzenia: / 21 Października 2014 |